Cafe racer project

Op deze pagina zal ik mijn project Cafe racer gaan bijhouden met foto’s. (plaatjes zijn aanklikbaar)

Hoe het begon in juli:

begin

 

 

 

 

Een Yamaha XZ 550 Vision uit 1984, 550 CC en 64 PK met een cardan aandrijving, dit leek mij een leuke motor om mee te beginnen.Wat heb ik tot nu toe gedaan: Remmen, lamp, radiator, spatbord, benzine tank, remhendel rechts, achterlicht, buddy gedemonteerd verder olie, koelvloeistof, remvloeistof eruit.Wat moet er allemaal nog gebeuren, eerst alles gangbaar en veilig maken en dan ombouwen dus, nog heel erg veel…….

_MG_0470

 

 

 

 

Hier is de achtervering eruit en alle electronica losgehaald alles moet schoon en de bedrading moet waarschijnlijk verlegd worden.

_MG_0476

 

 

 

 

Even de tank er weer op dan kan ik beter zien of er iets van het frame af moet, of dat het frame hoger moet i.v.m het niet aanzwezig zijn van een spatbord.Waarschijnlijk moet het frame iets verhoogt worden, en er zal een 180 graden loop aan het einde voor stevigheid gelast moeten worden.

Augustus:

Waar zijn we nu eind augustus:Tank leeg deze moet gereinigd worden en ontroest, het frame verder leeg gehaald voordat het uiteindelijk op maat gemaakt wordt met de loop eraan. De remklauwen zijn gereviseerd, de achterrem is gereviseerd, de stuureind klemmen zijn ingekort, en op maat gemaakt en gespoten, de schetsplaten zijn gepolijst en de achter trommel is gepolijst, Kroonplaat en remklauwen zijn gespoten. Het frame is verder zo leeg gemaakt dat binnenkort de motor er onderweg gehaald kan worden voor een schoonmaak, service beurt en kleppen controle.Onderdelen hoek verder uitgebreid, en een lasapparaat aangeschaft.

 Eind augustus:

_MG_0605

Frame is nu kaal blok is er uit, nu kan hij gestraalt worden en aangepast en dan gepoedercoat.Dit is een duurzame manier om je frame van een soort van verf te voorzien.

 

Zie nog wat foto’s hier onder, je kan ze zien als slideshow.

Foto’s Juli:

Foto’s Augustus:

Foto’s eind Augustus: